Stiri

Stai la curent cu ultimele noutati din piata imobiliare

Cum aleg o agentie imobiliara Bacau

imobiliare-in-bacau-830x323

Trebuie sa fiti foarte atenti in momentul cand va alegeti o agentie imobiliara Bacau cu care sa colaborati pentru a nu regreta mai tarziu ca ati ales gresit. Este vorba despre momentul in care veti plati comisionul si veti vedea ce a facut agentul imobiliar pentru dumneavoastra si va veti da seama ca aceasta investitie nu a fost justificata.

Analizand oferta de servicii a mai multor agentii imobiliare Bacau puteti evita astfel o dezamagire ulterioara.

In alegerea unei agentii imobiliare Bacau trebuie sa analizati ce experienta are agentia imobiliara respectiva pe piata, ce plan de marketing va propune pentru a va vinde proprietatea, ce includ taxele percepute de la dumneavoastra pentru intermedierea vanzarii, etc.

Agentie imobiliara Bacau – Ce e bine sa-i cereti unui agent imobiliar si cum il alegeti

agentie-imobiliara-bacau-300x168Mai intai agentul imobiliar trebuie să fie angajatul al unei agentie imobiliare Bacau uşor de identificat, care sa aibă un sediu fix, un birou amenajat ca punct de lucru cu publicul, cu secretariat, dar şi o sală de negocieri, în care să se poată discută în particular cu clienţii amănuntele legate de plată, bani, confidenţialitate.

In al doilea rand agentul imobiliar trebuie să aibă experienţă.

E bine sa-i puneti intrebari despre ultimele tranzacţii efectuate si zona care va intereseaza si in ce departament este specializat: case, terenuri, apartamente.
De asemenea puteti sa-l intrebati la ce preţuri s-au mai vandut imobile similare in zona. In funcţie de răspunsuri vă puteţi da seamă dacă merită să semnaţi un contract de prestări servicii sau dacă mergeţi la altă agentie imobiliara Bacau.

Agenţiile imobiliare mari din Bacau, care lucrează în mod profesionist, au agenţi specializaţi pe fiecare tip de tranzacţie şi fiecare segment de piaţă. Este bine să găsiţi un agent specializat pe tipul dumneavoastră de cerere. Fără îndoială, un agent cu mulţi clienţi şi multe vânzări într-o anumită zonă ştie corect unde să încadreze cererea, preţul şi oferta. Referitor la numărul de clienţi, ideal este, spun statisticile americane, că un agent, oricât de bun ar fi, să nu se ocupe concomitent de mai mult de 10-12 clienţi, pentru a avea timp să cerceteze şi să rezolve optim cererile tuturor .

Agentie imobiliara Bacau – Contractul de servicii imobiliare

Un alt aspect de luat in considerare este contractul de servicii imobiliare, pe care o agentie imobiliara Bacau va solicita să îl semnaţi.
Aceste contracte sunt întocmite pentru a proteja agenţia, care să-l determine pe client să-i plătească comisionul, în cazul în care cumpara un imobil prezentată de angajaţii ei.
Există însă şi clauze în contractul standard care-¬i protejează pe clienţi. Verificaţi-le.

Alte aspecte de luat in seama:

– valoare comisionului trebuie să fie prezenta în procente.
– termenul la care se plăteşte comisionul este iarăşi important. De regulă acesta coincide cu semnarea actelor de vânzare-cumpărare dintre vânzător şi cumpărător, la care asistă şi intermediarul, adică agentul. Cum comisionul reprezintă contravaloarea prestarii serviciilor de intermediere, agentia poate să vă solicite un avans.
Nu va speriaţi, e o practică normală.
– ce fel de servicii oferă agenţia: prezentare, reclamă, consultanţă şi asistentă. Ideal este să le furnizeze pe toate.

Pentru consultanta imdeiata privind alegerea unei agentie imobiliara Bacau ne puteti contacta completand formularul de contact.

Articole asemanatoare: Motive pentru care un vanzator are nevoie de o agentie imobiliara Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *